Přichází AQ M23DAC s digitálními vstupy a kvalitním převodníkem

Nové české reprosoustavy vycházející z oblíbeného modelu AQ M23 přicházejí s vestavěným D/A převodníkem, který má pozitivní dopad na zvuk a významně rozšiřuje možnosti připojení zdroje
Přichází AQ M23DAC s digitálními vstupy a kvalitním převodníkem

Společnost Acoustique Quality, výrobce špičkových českých Hi-Fi reprosoustav, představuje novinku v oblasti malých aktivních reproduktorů pro domácí poslech. Reprosoustavy AQ M23DAC navazují na úspěšné AQ M23. Na rozdíl od nich však nabízí rozšířenou konektivitu v podobě USB a optického digitální vstupu, kterým lze reproduktory snadno připojit k PC, notebooku, herní konzoli nebo televizoru. Jejich hlavní předností je ale celkové zvýšení kvality přehrávání audia z digitálních zdrojů.

Ještě lepší AQ M23

Reproduktory AQ M23 se staly etalonem dostupné a kvalitní reprodukce hudby pro mladé a začínající Hi-Fi nadšence a stejný cíl si kladou i AQ M23DAC. Jejich srdcem je digitální zesilovač o výkonu 2x30W, který poskytne dostatek síly pro hlasitý poslech, ale především dokáže předat ručně pájené výhybce v perfektní kvalitě veškerý signál ze zdroje. Čisté a přesné výšky, skvěle prokreslené středy a přesně dávkovaný bas, který nepřekrývá zbytek frekvenčního pásma jsou tím, čím je řada AQ M23 ve své kategorii výjimečná.

Kvalitní převod z digitálu na analog

Co posouvá AQ M23DAC ještě dál je přítomnost integrovaného D/A převodníku, díky kterému se již uživatel nemusí spoléhat na převod digitálního zvuku na analogový pomocí levných čipů. Ty bývají instalovány ve většině PC, notebooků a televizorů. Vestavěný 16bit Delta-Sigma převodník, který podporuje vzorkovací frekvence 32, 44.1 a 48 kHz, vezme tuto práci na sebe. Kromě jednoduššího propojení, které je výrazně odolnější vůči rušení než analogový přenos, tak nabídne i citelné zlepšení při přehrávání filmového audia a především hudby.

Dostupnost

Prodej reprosoustav AQ M23DAC byl zahájen za cenu 7490 Kč v rámci výstavy Audio Video Show. Kromě AQ M23DAC je za stejnou cenu v nabídce výrobce také verze s Bluetooth připojením, vhodným pro mobilní zařízení.

Další článek: Mobilní jedničkou je Android už dávno. Nyní však překonal i desktopové Windows

RECENZE: Honor 8X — obr téměř bez chyb

** 6,5" displej nemusí nezbytně znamenat nepoužitelně velkou plácačku ** Výbava nezklame, až na zastaralý microUSB konektor ** Zásadní inovace nečekejte, ale ve střední třídě to (zatím) nevadí

RECENZE: Honor 10 drtí konkurenci nejen duhovými odlesky, ale i výbavou a cenou