Pro klienty Raiffeisenbank je nyní přihlašování do internetového bankovnictví rychlejší a ještě bezpečnější

Raiffeisenbank spouští pilotní fázi nové metody ověření online plateb, tzv. mobilního klíče. Aplikace je dostupná na Apple Store i Google play a klient v ní potvrzuje přihlašování do internetového bankovnictví nebo certifikuje platební operace PINem nebo biometrikou.

Aplikace RB klíč klientům nabízí zejména úsporu času, protože nadále nebude nutné opisovat kódy z SMS zprávy. Další výhodou je snadnější správa financí, a to díky moderní technologii využívající biometrii (otisk prstu, Face ID…). V neposlední řadě aplikace přinese větší bezpečnost při přihlašování do IB a při potvrzování operací.

Klepněte pro větší obrázek

„Při přihlašování do IB na webových stránkách je nově zpřístupněna volba RB klíč. Zatím ponecháváme jako primární volbu SMS kód, a to s ohledem na počet uživatelů využívajících tuto metodu přihlašování. Uživatelé RB klíče si budou pro přihlášení muset nejprve zvolit metodu RB klíč a poté zahájit přihlašování,” říká Petra Kopecká, tisková mluvčí Raiffeisenbank.

Mobilní klíč je již nyní možné stáhnout a aktivovat přes internetové bankovnictví. Ti, kteří nemají chytrý telefon, mohou nadále využívat SMSky, které v kombinaci s I-PINem rovněž vyhovují bezpečnostním požadavkům.

Banka v první vlně aktivně osloví 30 tisíc klientů formou bannerů do internetového bankovnictví. Pokud klient projeví zájem o další informace, je přesměrován na nové webové stránky s detailními informacemi:  www.rb.cz/rb-klic

Další článek: Připravovaný čipset Kirin 1020 má být až o 50 % výkonnější než Kirin 990

RECENZE: Lenovo Yoga Smart Tab – a pak že tablety jsou mrtvé

** Jednou tablet, jindy asistent, který dokáže řídit chytrou domácnost ** Kromě nápaditého vzhledu zaujme i stereo reproduktory JBL ** Hlavní brzdou je procesor Qualcomm z nižší řady portfolia

Milan Měchura | 34

Vybrali jsme 15 nejlepších chytrých hodinek a náramků. Začínají na 890 Kč

** Nositelnosti jsou specifická kategorie, vybírají se jinak než mobily. ** Co model, to charakter, unikátní mix vlastností, parametrů a funkcí. ** Začneme jednoduchým náramkem, skončíme našlapanými Apple Watch.

Filip Kůžel | 106