Samsung podpoří znevýhodněné, ale nadané. Spustil projekt Tvoje šance

Devět mladých lidí z České republiky a Slovenska, kterým životní okolnosti dosud příliš nepřály. Ve víkendových workshopech se v následujících měsících budou díky odborníkům rozvíjet v práci s technologiemi, rozšíří si obzory ve finanční gramotnosti a zlepší se v osobní prezentaci. Cílem programu je úspěšně nastartovat jejich kariéry a přiblížit je k životním snům jako je návrat na univerzitu, vlastní e-shop, kariéra politika nebo psycholožky. Vše za materiální a finanční podpory společnosti Samsung.

„Rozhodli jsme se pomoci mladým lidem, jejichž rodiny potkaly nepříznivé životní okolnosti, kvůli kterým se buď nemohou naplno soustředit na využití svého potenciálu, nebo na jeho rozvoj nemá rodina prostředky,“ popisuje okolnosti vzniku projektu Samsung Tvoje šance Zuzana Mravík Zelenická, manažerka společensky odpovědných aktivit firmy Samsung.

Devět statečných

Novou životní šanci, know-how expertů, odborné kariérní vedení a mobilní telefon s notebookem dostane celkově devět dospívajících z České republiky a Slovenska. Účastníky vybrala společnost Samsung ve spolupráci s neziskovou organizací Nadání a dovednosti, která organizuje projekty zaměřené na podporu různě znevýhodněných mladých lidí a jejich začlenění do společnosti. Komise při jejich výběru kladla důraz na co největší odhodlání překonávat životní překážky a motivaci pomáhat svým rodinám a blízkým.

Jedním z cílů projektu Samsung Tvoje šance je výchova pozitivních vzorů pro vrstevníky účastníků. Věříme, že právě pozitivní vzory dokáží člověka motivovat k píli, vytrvalosti a těm nejlepším výkonům. A to je přesně to, co mladí lidé, jejichž rodina není v nejkomfortnější situaci, potřebují. Vidět, že se vyplatí poprat o své šance a jít životnímu štěstí naproti,“ vysvětluje Zuzana Mravík Zelenická ze společnosti Samsung.

80 hodin s lektory a celoroční kariérní poradenství

Páteří bezmála ročního programu je pět víkendových workshopů, během kterých účastníci projdou školeními od odborníků na finanční gramotnost, osobní prezentaci, sociální sítě, IT a technologie či obchod. Smyslem seminářů je poskytnout jim dostatečný vhled do aktuálních možností i případných nástrah moderního světa, ve kterém efektivní využívání technologií hraje prim.

„Unikátnost našeho projektu Samsung Tvoje šance spočívá hlavně v celoročním vedení účastníků ze strany kariérní koučky Petry Drahoňovské, která jim bude průběžně dávat zpětnou vazbu na jejich snažení a výsledky a bude s nimi konzultovat, jak se co nejdříve a nejefektivněji dostat ke svým životním cílům,“ říká Mravík Zelenická a doplňuje, že „právě díky takovému expertnímu vedení si všichni osvojí důležité návyky, sebereflexi a plánování konkrétních kariérních kroků a mají velkou šanci být úspěšní.“

Zanalyzovali silné a slabé stránky

Úvodní workshop s kariérní koučkou Petrou Drahoňovskou se zaměřil na práci s životními vizemi, profesními cíli a na přípravy individuálního rozvojové plánu.

Každému jsem pomohla s nastavením individuálního rozvojového plánu podle jeho aktuálních profesních vizí a pomohla jsem je rozdělit do konkrétních cílů a kroků. Tento plán je něco jako mapa" každého účastníka, kterou se se bude v následujících měsících řídit. Pro její vytvoření bylo základem zmapování základního pohledu na to, kdo jsem, co si přináším z minulého roku, a kam chci v novém roce směřovat.

Na tom jsme pracovali pomocí Kariérového diJÁře, což je nástroj pro tzv. self career management, tedy vědomé řízení kariérních rozhodování,“ popsala průběh a výsledky prvního setkání kariérní koučka Petra Drahoňovská, která bude pro účastníky jedním z hlavních průvodců projektem Samsung Tvoje šance a účastníci s ní budou v průběhu celého projektu komunikovat. „Plnění plánu budu s každým zvlášť průběžně konzultovat a podporovat je v tom, aby opravdu došli tam, kam měli naplánováno, a aby cesta byla maximálně efektivní.“

Přehled a nové dovednosti

Na druhém workshopu účastníci absolvovali školení o finanční gramotnosti a trhu práce. Seminář s praktickou částí se věnoval efektivitě a využití nástrojů od Google pro osobní i studijní účely.

Druhý den víkendového setkání opět vyplnila vyhodnocení dosavadního pokroku v rámci osobního rozvojového plánu a konzultace s kariérní koučkou Petrou Drahoňovskou.

Během dalších dvou workshopů budou účastníci projektu Samsung Tvoje šance rozvíjet svou osobní prezentaci, osvojí si využití různorodých online nástrojů a od odborníků na sociální sítě se dozví, jak je využít k úspěchu svého podnikání a komunikaci se zákazníky. Cestu „devíti statečných“ projektem Samsung Tvoje šance můžete sledovat na facebookovém profilu projektu

Další článek: Jak správně dobíjet baterie současných mobilů? Pozor na zastaralé návyky

Témata článku: Samsung, Tiskové zprávy

RECENZE: Xiaomi Redmi 5 Plus — znovu trefa do černého

** Redmi 5 Plus nabízí velký 6palcový FullHD+ displej i dostatečný výkon ** Oproti minulé generaci dokázalo Xiaomi zapracovat na fotoaparátu ** Celková vyváženost vč. rozumné ceny ho předurčuje k úspěchu

Milan Měchura | 14

Amazfit BIP: Vyzkoušeli jsme nejlevnější chytré hodinky od Xiaomi

Odlehčená verze prvních hodinek Xiaomi Huami Amazfit Xiaomi Huami Amazfit Bip míří do ČR za cenu 2 500 Kč Mají vestavěnou GPS a slibují výdrž až 45 dní

Petr Březina | 137

RECENZE: Honor 7A je dobrá volba, když nechcete utrácet

** Honor 7A je ideální smartphone pro děti či začátečníky ** Nestojí moc a systém na něm jede hezky plynule ** Má rozumně nastavené parametry, zabezpečení a hezké barvy **

Jakub Vrbacký | 19

RECENZE: Asus Zenfone 5Z — velký stylař posouvá hranice

** Zenfone 5Z je jako pětka, jenom se špičkovou výbavou ** Potěší vysokým výkonem, očištěným systémem, ale i stereo repráčky ** S cenou se naštěstí drží při zemi.

Martin Miksa | 26