Sennheiser Memory Mic: perfektní řešení záznamu v terénu i studiu

Nový mikrofon s bezdrátovým připojením váží 30 g a umožní zachycení zvuku v profesionální kvalitě i jeho spojení s videem. To ocení žurnalisté, tvůrci online obsahu na Youtube i nároční uživatelé.
Sennheiser Memory Mic: perfektní řešení záznamu v terénu i studiu

Společnost Sennheiser představila revoluční mikrofon pro mobilní telefony. Díky bezdrátovému připojení, integrované paměti a výdrži až 4 h na jedno nabití dává možnost snadno pořídit kvalitní audiozáznam na velkou vzdálenost od nahrávacího zařízení.  Aplikace umožňuje snadné spojení nahrávky s videem i přimíchání okolních ruchů přesně dle potřeby. Ty mohou v průběhu natáčení zachytit mikrofony mobilního telefonu. K němu se Memory Mic připojí pomocí Bluetooth i Wifi. Výhodou bezdrátového spojení je i zachování volných konektorů telefonu. Není tak problém upnout telefon do stabilizátoru, připojit druhý kabelový mikrofon pro záznam moderátora či zapojit kabel od záložního napájení.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Pokročilé možnosti ocení nejen tvůrci online obsahu, ale i uživatelé, kteří chtějí nejdůležitější vzpomínky zachytit s perfektním zvukem. Skvělým společníkem bude Memory Mic především pro novináře. Veškerou techniku potřebnou pro seriózní interview přenesou díky rozměrům 51 x 37 x 16 mm a hmotnosti 30 g snadno v kapse. Výrobce nezapomněl ani na zdánlivě jednoduchý, avšak velice praktický magnetický klip. Ten umožní nejen uchycení mikrofonu na oděv nahrávané osoby, ale také využití jakéhokoliv magnetického předmětu jako stativu.

Memory Mic je dostupný za cenu 5 180 Kč na stránkách sennheiser.cz a u vybraných partnerů.

Perfektní interview za všech okolností

Při tvorbě reportáže či interview bojují novináři s množstvím problémů, které Sennheiser Memory Mic řeší. Při natáčení tiskové konference umožní komponovat záběr na celek a zároveň snímat zvuk v blízkosti prezentujícího. Odpadají také problémy se změnami kvality zvukového záznamu v případě pohybu kamery nebo mluvčího. Díky přichycení na oděv není problém vytvořit kvalitní audio stopu i při exkurzích nebo prezentacích v pohybu. Dramatické zlepšení kvality záznamu přinese Memory Mic i u reportáží z veletrhů.

Vzpomínky i přednášky s dokonalým zvukem

Memory Mic se může hodit také studentům a těm, kteří důležité momenty svého života s oblibou zaznamenávají v podobě videa. Tyto nahrávky většinou trpí převahou parazitních ruchů, které smartphone zachytí ve svém nejbližším okolí. Hlas přednášejícího nebo precizní projev šikovného potomka na školním vystoupení se pak ztrácí. Memory Mic ale umožňuje přiblížit se a zachytit vše podstatné v perfektní kvalitě. Záběr videa přitom stále může být z jakéhokoliv místa.

Kvalitní tvorba bez problémů

Šikovným pomocníkem bude mikrofon i pro autory moderního online obsahu. Pomůže jim nejen při záznamu videa na mobilní telefon, ale i při natáčení ve studiu. Z telefonu totiž snadno exportují zachycenou zvukovou stopu, kterou lze standardním způsobem do videa přimíchat.

Další článek: Příští generaci superphonů bude pohánět Snapdragon 8150. První jej prý dostane Xiaomi Mi 9

RECENZE: Huawei P Smart – kovové dvojče má o jedno oko méně

** Kvalitní střední třída s protáhlým displejem ** Stejný jako Honor 9 Lite, přesto se liší v drobnostech ** Fotoaparát už se barev nebojí

Vybrali jsme 11 smartphonů s nejvýhodnějším poměrem ceny a výkonu

** Hledáme smartphone, který nestojí jmění, ale přitom je kvalitní ** Podle hlediska ceny a výkonu jsme vybrali 11 nejvýhodnějších modelů ** Připravte si šest až čtrnáct tisíc korun

Samsung překvapil! Galaxy A7 je jeho první mobil s trojitým foťákem

** Tři foťáky, zoom byste však hledali marně. ** Pro Samsung nová konfigurace se kupodivu poprvé objevuje u mobilu střední třídy. ** Netradiční výbavu doplňuje čtečka otisků v bočním rámu.

Martin Chroust | 43

RECENZE: Pocophone F1 — extrémní výkon za dostupnou cenu

** Výkonově zvládne vše, co byste po dnešním telefonu mohli chtít ** Chybějící NFC bude pro mnohé nepřekonatelnou vadou ** Drobné nedostatky se vyhnuly důležitým funkcím

Huawei Mate 20 Pro nadělá konkurenci vrásky. Superphone nemá slabé místo