Společnost Lenovo oznamuje finanční výsledky za první fiskální kvartál 2016/17

• Čtvrtletní příjmy činily 10,1 miliard USD, což představuje 6% meziroční pokles, respektive 4% meziroční pokles při konstantních devizových kurzech
  • Zisk před zdaněním byl 206 milionů USD, což je meziročně o 297 % více
  • Čistý příjem dosáhl hodnoty 173 milionů USD, meziroční nárůst o 64 %
  • Pozitivní vývoj napříč všemi segmenty podnikání je důsledkem plného rozběhnutí transformační strategie společnosti Lenovo
  • Základní zisk na akcii byl 1,57 US centů

Společnost Lenovo dnes oznámila výsledky za první fiskální kvartál, který skončil 30. června 2016. Čtvrtletní příjmy dosáhly 10,1 miliardy USD, což představuje 6% meziroční pokles, respektive 4% meziroční pokles při konstantních devizových kurzech. V porovnání s předcházejícím kvartálem jde však o 10% nárůst. Zisk před zdaněním meziročně vzrostl o 297 procent a měl hodnotu 206 milionů USD. Čistý příjem za první čtvrtletí činil 173 milionů USD, o 64 % více v porovnání s minulým rokem.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

„I přestože situace v oboru našeho podnikání je i nadále velkou výzvou, která způsobila pokles našich tržeb, se nám podařilo výrazně zlepšit náš meziroční zisk prostřednictvím inovativních produktů. V segmentu osobních počítačů jsme dosáhli zisku a ve srovnání s minulým čtvrtletím se stabilizoval také segment chytrých telefonů,“ říká Yang Yuanqing, předseda představenstva a CEO společnosti Lenovo.

Další článek: Samsung vysvětluje, jak funguje skener očí u Galaxy Note 7

Témata článku: