T-Mobile startuje internet věcí v malých a středních firmách

Investice do internetu věcí (IoT) přinášejí úspory nebo konkurenční výhodu. Z interních průzkumů společnosti T-Mobile ale vyplynulo, že malé a střední firmy považují IoT za složité a nákladné. Operátor proto připravil ucelený balíček, který zahrnuje vše potřebné a bude dostupný od 109 Kč bez DPH měsíčně. Řešení obsahuje měřící senzory, konektivitu v síti pro internet věcí Sigfox a cloudovou aplikaci IoT Manager, která slouží k instalaci a správě více senzorů. V aplikaci může zákazník zobrazovat a exportovat naměřená data, nastavovat alarmy či konfigurovat zařízení prakticky odkudkoliv. Operátor každému zákazníkovi celý balíček nasadí podle jeho potřeb a přání.

V první fázi začne T-Mobile nabízet chytré teploměry. Jedná se o zařízení, jejich využití v praxi je obrovské. Petr Jeřábek, ředitel B2B zákaznických řešení v T-Mobile k tomu dodává: „Měření a hlídání teploty či vlhkosti se týká prakticky všech. Věříme, že potenciál pro autonomní řešení tohoto druhu je v oblasti podnikání obrovský. Zákazníci teď mohou teplotu měřit i na místech, kde to bylo doposud příliš obtížné, nebo nákladné.“ T-Mobile chce v  první fázi oslovit zejména podnikatele v potravinářství, průmyslových a skladovacích provozech, přepravě, maloobchodu nebo zemědělství.

Jedná se o ucelené řešení s provozem na baterie a připojením prostřednictvím sítě Sigfox. Nutnost výměny baterie se pohybuje v řádu let. Na rozdíl od jiných systémů nevyžaduje vložení SIM karty ani připojení do místní počítačové sítě a obejde se bez místního ovládacího softwaru. Výrazně tak zjednodušuje instalaci a šetří náklady na pořízení i provoz a správu. Do budoucna T-Mobile plánuje rozšiřování portfolia čidel pro měření, zařízení pro hlášení událostí (požár, záplava, atd.), dálkové odečty utilit a sledování zboží.

V rámci nabídky připravil T-Mobile pro malé a střední firmy analytický nástroj (ROI tool), díky kterému si každá firma bude moci jednoduše spočítat návratnost investic do technologií IoT. Nabídka je podpořena i marketingovou kampaní, která startuje v těchto dnech a poběží do půlky listopadu.

Podrobnosti o nabídce najdete zde

Další článek: Motorola začne brzy prodávat svůj první smartphone s výřezem. Slibuje aktualizaci na Android Q

RECENZE: Xiaomi Redmi Note 5 je téměř bez chyby a má skvělou cenu

** Kvalitně zpracovaný telefon, na kterém se obtížně hledají chyby ** NFC je zejména v ČR klíčovým parametrem, který zde bohužel chybí ** Povedený mix funkcí si může držet přijatelnou cenovku

Online přenos: Apple představil tři nové iPhony a Watch 4

** Čekáme tři nové iPhony navazující na loňský model X ** Víme o nich hodně. Má Apple v rukávu utajený trumf? ** Tim Cook vstoupí na pódium v 19:00

Filip Kůžel, Martin Miksa | 235

Samsung překvapil! Galaxy A7 je jeho první mobil s trojitým foťákem

** Tři foťáky, zoom byste však hledali marně. ** Pro Samsung nová konfigurace se kupodivu poprvé objevuje u mobilu střední třídy. ** Netradiční výbavu doplňuje čtečka otisků v bočním rámu.

Martin Chroust | 43