T-Mobile: Vánoce byly úspěšné, aplikaci Mobilní TV stáhlo 120 000 zákazníků

Vánoční akce Mobilní TV zdarma na konci ledna končí. Od 1. 2. bude Mobilní TV Start stát 119 Kč a varianta Komplet 299 Kč (vč. DPH), operátor však automaticky prodlouží všem uživatelům akci nečerpání dat do 30. 4. 2016. Aplikaci Mobilní TV si stáhlo 120 000 zákazníků, neuvěřitelných 82 % z nich na zařízení Android. Rozdalo se téměř 100 tun Třeboňských kaprů.

„Během prosince jsme zaznamenali přes milion připojení do aplikace Mobilní TV. Každý čtvrtý uživatel si aplikaci pustil 25. 12. a 30. 12.,“ říká Václav Zadina, který má televizi v T-Mobile na starosti, a dodává: „Nejoblíbenějšími pořady byly samozřejmě pohádky, nejnahrávanějšími se staly Tři bratři na Nově a Korunní princ na ČT1.“

Zatímco v listopadu operátor zaznamenal spíše krátkodobé připojení do aplikace, v prosinci už zákazníci vykazovali dlouhodobější sledování pořadů a do aplikace se připojili v průměru 5x týdně. Nejoblíbenější bylo sledování pořadů s časovým posunem (tzv. timeshift) a nahrávání s pozdějším sledováním, celkem bylo uloženo 25 000 hodin záznamů. Nahrát pořad a uložit až na 7 dní lze pouhým jediným kliknutím v aplikaci. Během vánočních svátků začal provoz v Mobilní TV již v 8 h ráno a vrcholil ve 20 h večer. Na Silvestra pak byla špička mezi 18 –20 h.

Oproti klasické televizi, kde ve sledovanosti vládnou programy ČT, skupiny Nova a Prima, se v žebříčku nejsledovanějších stanic v Mobilní TV za prosinec trochu překvapivě objevil na 2. místě hudební kanál Óčko. Uživatelé tento kanál sledovali především kolem Silvestra. Velké oblibě se v Mobilní TV těší také sportovní přenosy, v prosinci vedly ve sledovanosti závody Světového poháru v biatlonu a také zápasy české reprezentace na MS juniorů do 20 let v ledním hokeji.

Počet LTE zařízení v síti se nyní blíží jednomu milionu, jen během Vánoc T-Mobile prodal 80 000 LTE telefonů a tabletů. Nejoblíbenějším modelem se stal Samsung Galaxy Core Prime (27 000 kusů), do Mobilní TV se pak nejvíce připojovaly telefony Samsung Galaxy S5 a iPhone 6s a 5s. Díky neúčtování mobilních dat se až polovina veškerého datového přenosu odehrávala v mobilní síti, druhá polovina pak na WiFi. Pokrytí LTE na sklonku roku značně narostlo, nyní činí 82 %, zákazníci si tak vysokorychlostní síť mohli užít i v dalších městech. V horských a podhorských oblastech nejvíc uživatelů Mobilní TV v LTE síti zaznamenala města Bruntál, Jablonec n. N., Jeseník, Klatovy, Prachatice, Šumperk a Trutnov.

T-Mobile na Vánoce daroval poukaz na Třeboňského kapra každému, kdo si zakoupil LTE telefon nebo tablet. Výdej probíhal na téměř 400 místech po celé ČR, seznam byl k nalezení na webových stránkách. Dárek zákazníci velmi ocenili, podle množství pozitivních reakcí je potěšila zejména kvalita ryb. Využito bylo na 40 000 poukázek, rozdáno tak bylo téměř sto tun kaprů.

Další článek: O2 VelkoČesko: nebojte se roamingu a vyhrajte 10 fotomobilů

RECENZE: Xiaomi Mi 9T – šikovný hezoun, který periskopem nakukuje o třídu výš

** Cenovka střední třídy, avšak pocitově napůl v třídě nejvyšší ** Periskopová selfie kamerka a stylová záda = designový skvost ** Minimum kompromisů a chyb, tohle by mohl být prodejní trhák

Jakub Vrbacký | 25

24 skrytých, ale praktických funkcí Google Map. Věděli jste o nich?

** Mapy Googlu nabízí nespočet užitečných funkcí ** Vybrali jsme 24 těch méně známých a skrytých ** Využijete je na počítači i v mobilu

Computer časopis, Jiří Kuruc | 7

RECENZE: Samsung Galaxy A50 — střední třída s minimem kompromisů

** Samsung se letos zaměřil na střední třídu, a my jsme otestovali další výsledek jeho snažení ** Galaxy A50 vás naláká na skvělý displej, velkou baterii a trojitý fotoaparát ** Plastová konstrukce nevadí, vůbec poprvé jsme si Samsungů vyzkoušeli optickou čtečku otisků prstů.

Martin Chroust | 10

RECENZE: Xiaomi Mi 9 – absolutní špička s cenovkou vyšší střední třídy

** Xiaomi Mi 9 má ambice dobýt ty nejvyšší příčky za polovinu ceny ** Vůbec poprvé (v rámci značky) tak přichazí s trojitým fotoaparátem ** Snapdragon 855 mu pak zajišťuje bezprecedentní výkon

Milan Měchura | 51

Samsung Galaxy Note 10: Legendární náčrtník se rozdvojil a dostal duhová záda

** Samsung představil dva modely řady Galaxy Note 10 ** „Náčrtník“ dostal chytřejší S Pen, displej s průstřelem i ToF kameru ** Éra 3,5mm jacku končí, základní Note 10 nemá ani slot pro microSD.

Martin Chroust, Filip Kůžel, Jakub Michlovský | 157