Tomáš Budník skončí, novým generálním ředitelem O2 bude Jindřich Fremuth

O2 přišla s překvapivým oznámením, společnost od Nového roku povede Jindřich Fremuth. Na pozici generálního ředitele a v představenstvu střídá po čtyřech letech Tomáše Budníka. Důvod výměny firma neuvedla.

Jindřich Fremuth přichází do čela firmy z pozice ředitele Komerční divize, kam spadá řízení vztahů s rezidentními, firemními i korporátními zákazníky, vývoj produktů O2 a marketing.

Klepněte pro větší obrázek
Jindřich Fremuth

Vedení O2 se Jindřich Fremuth ujímá po více než čtyřech letech působení ve vrcholovém managementu společnosti. Pod jeho vedením komerční divize tvořila 90 procent veškerých výnosů O2 Czech Republic, a to v segmentech fixních i mobilních služeb, televize, korporátních služeb i nedávno představených finančních služeb a v prodeji hardwaru.

Jindřich Fremuth působí v O2 od roku 2009, nově vzniklou Komerční divizi spojující obchod a marketing napříč celou skupinou O2 vedl od počátku roku 2017. Před svým nástupem do O2 působil jako konzultant v poradenské firmě McKinsey & Company, kde se zaměřoval na oblast technologií a telekomunikací.

Tomáš Budník, který stál v čele O2 od převzetí skupinou PPF, provedl firmu restrukturalizací a ojedinělou strukturální separací, během níž se podařilo od sebe oddělit infrastrukturní část firmy od obchodní, čímž vznikla společnost CETIN. Díky tomu bylo možné významně zjednodušit fungování firmy, což se podstatnou měrou podílelo na obratu ve vývoji hospodaření O2 - po letech poklesu klíčových finančních ukazatelů se tak společnost vrátila.

Diskuze (7) Další článek: Mobilní banka KB podporuje přihlášení i autorizaci plateb pomocí Face ID na iPhonu X

Témata článku: O2, Hospodaření a finance, Marketing, Vrcholový management, Komerční divize, Hospoda, Celá skupina, Ředitel, Generální ředitel, Nový rok, Jindřich Fremuth, Tomáš Budník, Fixní služba, Korporátní zákazník, PPF, Cetina

RECENZE: Huawei Nova 3 — vysvitla cenově dostupná hvězda

** Nova 3 je smartphone pro mladé a náročnější uživatele ** Obsahuje špičkovou výbavu, nešetřilo se skoro nikde ** Potěší hlavně baterie s dobrou výdrží a 3,5mm jack

RECENZE: Samsung Galaxy A7 (2018) — Tři oči vidí víc

** Samsung se poprvé pouští do světa trojitých fotoaparátů, u následného modelu však přidá ještě jednu čočku ** Jeho prvotina spadá do střední třídy, takže budete muset udělat několik kompromisů ** Tři čočky pomůžou s focením budov a s věrohodnějším rozmazáním portrétových snímků

Martin Chroust | 43

Jak správně dobíjet baterie současných mobilů? Pozor na zastaralé návyky

Baterie v mobilních zařízeních se vyvíjejí, i když možná ne tak rychle jako některé jiné komponenty. Přesto už s dnešními články není žádoucí pracovat jako kdysi s NiCd bateriemi.

Huawei Mate 20 Pro nadělá konkurenci vrásky. Superphone nemá slabé místo

** Nová vlajková loď Huawei prakticky nezná kompromisy ** Přináší ohromný výkon a nezvykle mnoho inovací ** Nejzajímavější je čtečka v displeji a nový typ paměťovky