Tomáš Budník skončí, novým generálním ředitelem O2 bude Jindřich Fremuth

O2 přišla s překvapivým oznámením, společnost od Nového roku povede Jindřich Fremuth. Na pozici generálního ředitele a v představenstvu střídá po čtyřech letech Tomáše Budníka. Důvod výměny firma neuvedla.

Jindřich Fremuth přichází do čela firmy z pozice ředitele Komerční divize, kam spadá řízení vztahů s rezidentními, firemními i korporátními zákazníky, vývoj produktů O2 a marketing.

Klepněte pro větší obrázek
Jindřich Fremuth

Vedení O2 se Jindřich Fremuth ujímá po více než čtyřech letech působení ve vrcholovém managementu společnosti. Pod jeho vedením komerční divize tvořila 90 procent veškerých výnosů O2 Czech Republic, a to v segmentech fixních i mobilních služeb, televize, korporátních služeb i nedávno představených finančních služeb a v prodeji hardwaru.

Jindřich Fremuth působí v O2 od roku 2009, nově vzniklou Komerční divizi spojující obchod a marketing napříč celou skupinou O2 vedl od počátku roku 2017. Před svým nástupem do O2 působil jako konzultant v poradenské firmě McKinsey & Company, kde se zaměřoval na oblast technologií a telekomunikací.

Tomáš Budník, který stál v čele O2 od převzetí skupinou PPF, provedl firmu restrukturalizací a ojedinělou strukturální separací, během níž se podařilo od sebe oddělit infrastrukturní část firmy od obchodní, čímž vznikla společnost CETIN. Díky tomu bylo možné významně zjednodušit fungování firmy, což se podstatnou měrou podílelo na obratu ve vývoji hospodaření O2 - po letech poklesu klíčových finančních ukazatelů se tak společnost vrátila.

Diskuze (7) Další článek: Mobilní banka KB podporuje přihlášení i autorizaci plateb pomocí Face ID na iPhonu X

Témata článku: O2, Hospodaření a finance, Marketing, Tomáš Budník, PPF, Ředitel, Korporátní zákazník, Vrcholový management, Fixní služba, Generální ředitel, Cetina, Komerční divize, Hospoda, Jindřich Fremuth, Nový rok, Celá skupina

RECENZE: Nokia 6.1 a Android One mají trumfy, které z tabulky nevyčtete

** Výrazně vyšší výkon ve srovnání s předchůdcem ** Čistý Android není pro každého, má ale svoje kouzlo ** Moderní pojetí klasiky bez zbytečných módních výstřelků