TomTom získal Autonomos, berlínský start-up zaměřený na autonomní řízení

TomTom získal Autonomos, berlínský start-up  zaměřený na autonomní řízení

TomTom oznámil, že koupil berlínský start-up Autonomos, firmu zaměřenou na autonomní řízení. Akvizice posiluje pozici TomTomu v oblasti autonomního řízení.

Autonomos poskytuje konzultační služby v oblasti výzkumu a vývoje automatizovaných asistenčních systémů pro vozidla a vybudoval si expertízu i technologie, včetně kompletního demonstračního softwarového registru pro autonomní řízení, technologii 3D senzorů a digitální zpracování záběrů. Společnost byla založena v roce 2012, její zakladatelé předtím pracovali několik let na úspěšných projektech v oblasti autonomního řízení při Svobodné univerzitě Berlín.

Akvizicí firmy Autonomos se k TomTomu připojuje tým, jehož kořeny sahají až k soutěžím DARPA Grand Challenge. Tým bude rozvíjet mapové produkty společnosti TomTom pro aplikace pro autonomní řízení. Tím, že bude TomTom disponovat vlastním registrem pro autonomní řízení, bude schopen lépe připravit produkty pro své zákazníky, včetně vlastních HD map, lokalizační technologie RoadDNA, navigace, informací o dopravě a dalších cloudových služeb.

„Je to pro TomTom důležitý krok vpřed, který nám pomůže posilovat naše schopnosti nezbytné pro budoucnost řízení a rozšiřovat naše znalosti a expertízu,“ říká Harold Goddijn, CEO a spoluzakladatel TomTom. „Touto akvizicí opět potvrzujeme naši pozici jako jednoho ze lídrů v oblasti autonomního řízení.“

“Jsme hrdí na to, že si nás vybrala světová jednička ve vytváření map k tomu, abychom společně pozvedli autonomní řízení na novou úroveň,“ uvádí Tinosch Ganjineh, CEO a spoluzakladatel Autonomos. „Technologie TomTomu kombinovaná s naším know-how v oboru inteligentního řízení vytváří perfektní spojení, které uvede sen o samořízených autech v realitu.“

Žádné další detaily o akvizici nejsou zveřejněny.

Témata článku: Hospodaření a finance, Tiskové zprávy, TomTom

Xiaomi není výrobce. Přečtěte si, jak funguje tenhle fenomén

** Xiaomi je fenomén a dělá věci jinak. ** Do zákulisí nás nechá nahlédnout odborník na čínský trh. ** Pojem „výrobce“ dnes neznamená, co si patrně myslíte.

12.  7.  2017 | Posejpal Jan | 29

Apple škobrtl, Samsung se vrací do čela největších výrobců smartphonů

** V prvním čtvrtletí smartphonový trh mírně vzrostl ** Největší hráči stagnují, trh pohání čínské značky ** Jak vypadá první šestka největších výrobců?

10.  5.  2017 | Láska Jan | 40

Nokia se vrací do Česka. A bude to velký návrat

** Všimli jste si vůbec, že tu Nokia nebyla? ** Návrat je poněkud nenápadný, ale ambice jsou obrovské ** Kromě hodně viditelné Nokie 3310 přijdou i Androidy. Kdy a kde je koupíte?

7.  5.  2017 | Kůžel Filip, Láska Jan | 23

komerční sdělení