Twisto spouští Apple Pay. Platit mobilem nebo hodinkami mohou i ti, jejichž banka tuto inovativní metodu nenabízí

S Twistem, českou platební aplikací, mohou zákazníci platit mobilními telefony a hodinkami od Applu. Twisto je tak první a jediná česká nebankovní, fintechová služba, která vedle některých bank tuto inovativní platební možnost nabízí. Díky Twistu mohou Apple Pay využívat také zákazníci bank, které Apple Pay nenabízí, aniž musí měnit banku, a to díky jednoduché online registraci.

„Všude ve světě se ukazuje, že uživatelé zařízení od Applu jsou výrazně více nakloněni moderním technologiím a placení mobilem než uživatelé jiných operačních systémů. Od Apple Pay si tak hodně slibujeme, protože stejně jako náš NFC platební náramek i placení telefonem či hodinkami výrazně zjednodušuje život. Věříme, že díky Apple Pay si k Twistu najdou cestu zákazníci, jejichž banka tuto platbu neposkytuje, ale i ti, kteří k moderní platbě budou chtít stejně moderní mobilní aplikaci s instantními notifikacemi po platbě a větší přehled o svých výdajích,“ říká Michal Šmída, zakladatel a CEO Twista.

Zákazníci Applu platí s Twistem častěji

Vysoká očekávání Twista od Apple Pay vychází také z dosavadních zkušeností, kdy majitelé Twisto účtů vlastnící mobilní telefon Apple mají až o 45 procent vyšší aktivitu plateb a transakcí oproti lidem s Androidem. Očekávání zvyšuje také úspěch Apple Pay v Polsku. Tam Apple Pay začalo fungovat v červnu loňského roku a data ukazují, že zákazníci s Apple Pay provedli během prvních pár měsíců více plateb než uživatelé s Google Pay za celý rok. Twisto tato data zná také díky spolupráci s polskou bankou ING Bank Śląski, se kterou letos v červenci spustilo unikátní platební bránu umožňující platbu jedním kliknutím na necelé stovce e-shopů. ING Bank Śląski je také jedním z investorů do Twista.

„Jsem rád, že Mastercard spolu s Twistem dnes na trh uvádí službu Apple Pay. Twisto se tak stává jedinou českou fintech společností a jedním z prvních hráčů na trhu vůbec, kteří tuto službu podporují. Jednoduché placení telefonem velmi dobře doplňuje běžnou kartu Mastercard a bezkontaktní platební náramek, který Twisto představilo již dříve. Placení s Twistem tak nejen zjednodušuje život, ale prakticky odbourává potřebu nosit s sebou hotovost. Věřím, že díky Twistu si čeští uživatelé Apple Pay oblíbí a že v dalších společných platebních inovacích budeme v budoucnu pokračovat minimálně stejně intenzivně,“ řekl Michal Čarný, ředitel Business Development společnosti Mastercard pro Českou republiku, Slovensko a Rakousko.

Přidání Twisto karty do zařízení se systémem iOS probíhá jednoduše prostřednictvím Twisto mobilní aplikace a stejně jednoduché to je v případě hodinek Apple Watch. Apple Pay podporují iPhony SE, 6 a dále pak všechny novější modely. Rovněž všechny modely Apple Watch a vybrané modely tabletů iPad.

Apple dosud spustil Apple Pay v 31 zemích, jako první službu představil v říjnu 2014 v USA. Užívat ji mohou například také lidé v Kanadě, Austrálii, Číně, Japonsku, Rusku, Itálii, Španělsku, ve Velké Británii, Francii, na Novém Zélandu a ve skandinávských zemích.

Další článek: Tokio 2020: Všechno zlato na olympijské medaile vytěží Japonci z vysloužilých mobilů

RECENZE: Honor 8X — obr téměř bez chyb

** 6,5" displej nemusí nezbytně znamenat nepoužitelně velkou plácačku ** Výbava nezklame, až na zastaralý microUSB konektor ** Zásadní inovace nečekejte, ale ve střední třídě to (zatím) nevadí

Jak správně dobíjet baterie současných mobilů? Pozor na zastaralé návyky

Baterie v mobilních zařízeních se vyvíjejí, i když možná ne tak rychle jako některé jiné komponenty. Přesto už s dnešními články není žádoucí pracovat jako kdysi s NiCd bateriemi.

RECENZE: Huawei P Smart (2019) — lákavá skořápka s překvapením uvnitř

** Huawei P Smart (2019) nabízí 6,21palcový FullHD+ IPS displej ** Baterie s kapacitou 3 400 mAh by měla zaručit dobrou výdrž ** Duální fotoaparát disponuje 13Mpx a 2Mpx (hloubkovým) snímači

Milan Měchura | 9

Amazfit BIP: Vyzkoušeli jsme nejlevnější chytré hodinky od Xiaomi

Odlehčená verze prvních hodinek Xiaomi Huami Amazfit Xiaomi Huami Amazfit Bip míří do ČR za cenu 2 500 Kč Mají vestavěnou GPS a slibují výdrž až 45 dní

Petr Březina | 140

24 skrytých, ale praktických funkcí Google Map. Věděli jste o nich?

** Mapy Googlu nabízí nespočet užitečných funkcí ** Vybrali jsme 24 těch méně známých a skrytých ** Využijete je na počítači i v mobilu

Computer časopis, Jiří Kuruc | 7