Nvidia a Intellectual Ventures kupují 500 patentů na LTE

Kapitoly článku

Za slovem „patent“ v naší branži obvykle následuje výraz „žaloba“. Právě tomu se chce vyhnout společnost Nvidia a společně s Intellectual Ventures nakoupila sérii patentů firmy IPWireless. Patentů je asi 500, některé teprve čekají na schválení patentním úřadem. Týkají se bezdrátových technologií, 3G, ale převážně LTE a LTE-Advanced.

Smysl akvizice je evidentní, Nvidia má v oblasti bezdrátových technologií velké plány. Už před rokem koupila společnost Icera, která se má postarat o integraci 3G/4G modulů přímo do čipsetů Tegra. Zmíněný nákup patentů od IPWireless má celou strategii ochránit před útoky právníků od konkurence.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Zajímavé je také zapojení společnosti Intellectual Ventures. Ta vydělává hlavně na obchodech s patenty, licencích za patenty a soudních sporech na ochranu patentů. Finanční pozadí této akvizice nebylo zveřejněno, ale společnosti Nvidia a Intellectual Ventures jsou v tiskové zprávě uváděny jako rovnocenní partneři. Vlastnictví patentů si firmy rozdělí, obě však budou mít přístup k celému balíku. Blíže neurčený přístup k patentům si zachová také IPWireless, jsme tedy svědky rozsáhlé dohody o sdílení patentů.

Témata článku: , , Kup, Concepts, Jones, NASDAQ