ZTE Mimosa X: první Tegra s integrovaným modemem Icera

Kapitoly článku

Včera jsme vám představili dva smartphony ZTE, které čínská společnost přiveze do Barcelony. Dnes pro vás máme třetí. Jmenuje se ZTE Mimosa X a jeho hlavním znakem je dvoujádrový čipset Nvidia Tegra 2, který s námi je už více než rok. Telefon je však zajímavý tím, že vedle Tegry byl poprvé integrován modem vyrobený společností Icera, kterou Nvidia nedávno koupila.

Cena přístroje zatím oznámena nebyla, ale podle vyjádření Michaela Rayfielda (generalní manažer sekce Mobile business společnosti Nvidia) je Mimosa X vůbec prvním smartphonem, který přináší prémiový mobilní výkon i do segmentu mainstreamových mobilních zařízení. Na trh by se měl telefon dostat ve druhém čtvrtletí 2012.

ZTE Mimosa X ve zkratce

• Nvidia Tegra 2 (dvoujádrový CPU, GPU GeForce a modem Nvidia Icera 450 HSPA+)
  • Android 4.0 Ice Cream Sandwich
  • 4,3” qHD (960 x 540) displej
  • hlavní 5 MPx fotoaparát (HD video) a přední kamera
  • 4 GB interní úložiště rozšiřitelné paměťovou kartou až o 32 GB
  • Wi-Fi, Bluetooth 2.1 +A2DP, DLNA
  • zvuk Dolby Digital
  • dualní mikrofony
  • vestavěný gyroskop
Klepněte pro větší obrázek
ZTE Mimosa X na jediné uveřejněné oficiální fotografii

Zastavme se ale ještě jednou u zmíněného modemu. Nvidia Icera 450 obsahuje baseband a RF procesory, které mají zajistit plynulý tok dat kombinovaný s minimální spotřebou energie. Modem podporuje až 28Mbps kategorie 18 HSPA+. Specifikace Release 7 pro změnu zajišťuje extrémně nízkou odezvu sítě. Kompletní specifikaci modemu najdete na stránkách výrobce.

Kapitoly článku

Témata článku: ZTE, , , , Dvoujádrový čipset, Low Latency, Cena přístroje, Santa Clara, Excellent, General Manažer, Gyroscope, Mode, Integrovaný modem, Dvoujádrový čip,